Zimmi Ne Demek , Nedir , İslam Ülkelerinde Zimmi Nedir ?

Zimmi Ne Demek ?

İslam ülkelerinde yaşamayı kabul eden gayrimüslim yani Müslüman olmayan kişilerdir. İslam hukukçularına göre zimmi Cizye Vergisini verme yükümlülüklerini yerine getiren gayrimüslimlerin İslam ülkelerinde oturum hakkına sahip olmasıdır.

Zimmi vatandaş ile Müslüman vatandaş kanun önünde eşittir. Can , mal ve namus güvenliği yaşadıkları devlet tarafından gözetilmiştir. Osmanlı Devletinde yaşayan Hristiyan ve Yahudilere de bu isim verilmiştir.

Cizye Vergisi , İslam devletlerinde gayrimüslimlerden kişi başına alınan vergidir. Bu vergi sadece gayrimüslimlerden şeriata uygun olarak alınan Şeri vergilerdendir. Osmanlı Devletinde bir yer fethedildiğinde orada yaşayan kişilere ya Müslüman olmaları yada Cizye Vergisi vermeleri istenmiştir. Bu vergiyi verenler devlet tarafından korunmuş ve her türlü hak ve hizmetten yararlanmışlardır. Din , yaşayış ve ekonomik faaliyetlerde ise serbest bırakılmışlardır. Vergi sadece erkeklerden yılda bir kez alınmıştır. Çocuklardan , kadınlardan , sakatlardan ve din görevlilerinden alınmamıştır.

Zimmi

İnstagram adresimiz için buraya tıklayabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir