Miladi Takvim Kabulü , Miladi Takvim Hangi Tarihte Kabul Edilmiştir

Miladi Takvim Kabulü

Miladi Takvim Kabulü 26 Aralık 1925 tarihinde yapılmıştır. Miladi Takvimin diğer adı Gregoryen Takvimidir.  26 Aralık 1925 tarihinde “Takvimde Tarih Mebdeinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun” ve “Günün 24 Saate Taksimi Hakkında Kanun” adlı iki ayrı yasa kabul edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti 1 Ocak 1926 tarihinden itibaren Miladi Takvimi kullanmaya başlamıştır.

Miladi Takvim XIII. Gregorius tarafında yaptırılmıştır. Takvim Hz. İsa’nın doğduğu yılı milat olarak kabul edilmiştir. Günümüzde dünyada en yaygın olarak kullanılan bu takvim dünyanın güneş etrafında dönmesini yani 1 yılı 365 gün 6 saat olarak hesaplamıştır. Takvim 4 Ekim 1582 tarihinde kabul edilmiştir. Daha önce 25 Mart yeni yılın ilk günü olarak kabul edilirken artık 1 Ocak yılbaşı olarak kabul edildi.

Günümüzde kullanılan takvimler içerisinde en az hata payının olduğu takvim olarak kabul edilmiştir.  Gregoryen takviminin ana mimarı Christopher Clavius’dur.

Miladi Takvim Hangi Tarihte Kabul Edilmiştir ? – Türkiye Cumhuriyetinde Miladi Takvim 26 Aralık 1925 tarihinde kabul edilmiştir. 1 Ocak 1926 tarihinde ise Miladi Takvime geçilmiştir.

Miladi Takvim Kabulü

İnstagram adresimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir